Kidzfestival Ieper voor het goede doel

Kidzfestival Ieper. Goed voor 2400 happy bezoekers, tonnen amusement én een mooie opbrengst voor het goede doel. Daar krijgen wij een boost van!

Een kinderfestival voor het goede doel

De eerste editie van Kidzfestival Ieper met optredens van onder andere K3, Camille en Baba Yega is een organisatie van Kiwanis Ieper Vlakke Land en ging door op zondag 4 september 2022.

Alle inkomsten van dit festival vloeien terug naar organisaties en projecten in de Westhoek die het lot van kinderen die opgroeien in moeilijke omstandigheden centraal stellen.

Meer nog: 300 kwetsbare kinderen waren als vip aanwezig op het festival. Dat was van meet af aan de bedoeling.

Een gek idee

Als lid van een kleine kerngroep binnen de Kiwanis lag Bavo mee aan de basis van het festival samen met Frédéric Verslyp, zaakvoerder van Partners in Vastgoed in Ieper en Kurt Ameel, zaakvoerder van Uitvaartzorg Leo in Ieper.

"Ons eerste idee was om een feest te organiseren voor onze familie en vrienden, maar na wat brainstormen kwamen we bij het gekke idee om een festival voor kinderen op poten te zetten. We zouden niet alleen met de opbrengst goeie doelen kunnen steunen die kinderen in moeilijke situaties helpen, we zouden ook kinderen die het lastiger hebben kunnen uitnodigen op het festival zelf."

Geruggesteund door een sterk team met vele andere leden hebben Kurt, Frédéric en Bavo het festivalconcept uitgewerkt en de organisatie ervan in handen genomen.

Allereerste editie van Kidzfestival volledig uitverkocht

De opdracht voor Smart-boost was duidelijk: alle 2.400 tickets zo snel mogelijk en tegen een zo laag mogelijke kost aan de man/vrouw brengen.

We creëerden een kleurrijke en speelse huisstijl, een aantrekkelijk logo en kozen een naam die alles zegt. Daarmee zetten we een toegankelijke website op en een verleidelijke advertentiecampagne gericht op onze doelgroep: gezinnen en hun kids.

We namen de marketing en social media in handen, schreven persberichten en organiseerden twee grote persmomenten om het event nog meer exposure te geven.

En met succes! We slaagden erin om het Kidzfestival Ieper volledig uit te verkopen.

Goede doelen werken aanstekelijk

Enkele Smart-boost klanten en contacten sprongen spontaan mee op de kar als sponsors, leveranciers, bezoekers of stille weldoeners die kaartjes kochten voor kwetsbare kinderen uit organisaties en instellingen.

We werden stil van zoveel warmte!!!

De teams van Body in Balance uit Wervik, Ieper en Poperinge haalden zelfs de line-up van het festival met een heuse kidzworkout.

 

Kidzfestival Ieper in de pers

Massale persaandacht bij de lancering en voor het event gaf veel ruchtbaarheid aan het Kidzfestival. Ook achteraf kreeg het festival alleen maar positieve recencies in de pers.

Zien we je op het Kidzfestival 2023?

Bezoekers en sponsors waren unaniem: die tweede editie moet er komen. De komende weken en maanden gaan we aan de slag om in 2023 een nog straffer Kidzfestival op poten te zetten. Het zou fantastisch zijn om jou daar te zien!